Akademski školovani predavači

Profesori u Glazbeno edukativnom centru Skala isključivo su akademski obrazovani umjetnici. Inzistiramo na stručnosti i profesionalizmu jer Vaše dijete zaslužuje najbolje.

Tamara Petković

Osnivač Glazbeno edukativnog centra Skala i autor glazbenog programa je Tamara Petković, diplomirani muzikolog. Osnovno i srednje glazbeno obrazovanje stekla je u glazbenoj školi „Josip Slavenski“ u Beogradu, a potom su uslijedile studije Muzikologije na Fakultetu glazbene umjetnosti u Beogradu. Tokom studija, u okviru prakse predaje teorijske predmete u nižim i srednjim glazbenim školama u Beogradu i drži privatnu edukaciju djece mlađeg uzrasta (samostalna glazbena edukacija i/ili priprema za upis u nižu i srednju glazbeni školu). Tom prilikom osmišljava metode rada za djecu predškolskog uzrasta koje su se pokazale kao djelotvorne i uspješne. Osnovne studije na odsjeku za Muzikologiju na Fakultetu glazbene umjetnosti u Beogradu završava 2011. a Master studije 2013. godine sa najvišom ocjenom završnog rada.

Godine 2010. počinje da radi kao glazbeni savjetnik i novinar u nacionalnoj televiziji, Radio-televizija Srbije (RTS), gdje stečeno stručno znanje primjenjuje na oblast medija i primijenjene glazbe. Nakon nekoliko godina, postaje član malobrojne glazbene redakciji u RTS-u gdje kao glazbeni urednik potpisuje brojne emisije kulturnog i zabavnog sadržaja a počinje i rad na autorskim emisijama („Između dve tišine“, „Tempora retenta“ i dr.). Tijekom novinarske i uredničke karijere, ostvarila je suradnju sa više od stotinu glazbenika svih žanrova iz zemlje i inozemstva – 2017. godine snimila je ekskluzivni intervju sa pijanistom Ivom Pogorelićem a između ostalih radila je intervjue sa pijanistima Borisom Berezovskim, Kemalom Gekićem, sa violinistom Nemanjom Radulovićem, baritonom Željkom Lučićem, sa Nikolom Pejakovićem, Darkom Rundekom, Vlatkom Stefanovskim, sa članovima grupe Hladno pivo, Dubioza kolektiv, Bajaga i Instruktori, Elemental, izvještavala je sa brojnih festivala, koncerata i kulturnih događaja u glavnom gradu i zemlji, a kao urednik rubrike klasične glazbe u emisiji „Kulturni centar“ pisala je stručne kritike o aktuelnim temama iz oblasti kulture i umjetnosti.

Pet godina zaredom bila je član stručne komisije za odabir nacionalnog predstavnika za „Dječju pjesmu Eurovizije“ a 2017. godine bila je urednik nacionalnog izbora predstavnika kao i voditelj/komentator prijenosa ovog takmičenja 2017. i 2018. godine. Kao član delegacije Srbije na „Dječjoj pjesmi Eurovizije“ 2019. godine koje je održano u Poljskoj, izvještavala je za informativne i zabavne emisije RTS-a sa ovog natjecanja, a autor je i voditelj specijalne emisije „Evrovizijske radosti u Poljskoj“. Dugi niz godina bila je u stručnoj selekcionoj komisiji za odabir nacionalnog predstavnika za takmičenje „Pjesma Eurovizije“ kao i u uredničkom timu festivala „Beovizija“.

Kao diplomirani muzikolog i dugogodišnji novinar i glazbeni urednik, bila je voditelj direktnih prijenosa koncerata klasične glazbe – čuvenog Novogodišnjeg koncerta Bečke filharmonije koji se tradicionalno održava 1. siječnja, Ljetnog koncerta Bečke filharmonije iz palače Schönbrunn u Beču, koncerta Nacionalnog orkestra francuskog radija i televizije, tradicionalnog koncerta Simfonijskog orkestra Radio-televizije Srbije.

Sa renomiranim ženskim akademskim zborom „Collegium musicum“ čiji je član bila 10 godina, Tamara je nastupala na čuvenim zborskim festivalima i u najprestižnijim svjetskim koncertnim dvoranama – u Carnegie Hallu u New Yorku (2013.), na Univerzitetu Harvard u Bostonu (2013.), na Međunarodnom Festivalu zborova u Meksiku (2008. i 2015. godine), na Festivalu zborova u Ekvadoru (2011.), u Njemačkoj, Italiji, Španiji, Francuskoj, Poljskoj, Češkoj, Mađarskoj, Turskoj, Holandiji, Belgiji, Grčkoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, na Cipru.

Dominik Višnjić

Voditelj programa Maštaonica - boje zvuka

Dominik Višnjić je rođen u Varaždinu 2000. godine i završio je Srednju strukovnu školu Varaždin, smjer grafički dizajn. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja postao državni prvak na natjecanju LIK 2019.

Od 2019. godine Dominik je student na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci, smjera likovna pedagogija. Do sada je izlagao na desetak skupnih i tri samostalne izložbe. Osim toga sudjelovao je na žiriranim danima performansa u Varaždinu 2020. i dobitnik posebne pohvale na međunarodnoj izložbi grafike GraficaRi 2022.

Primarni interes mu je izražavanje u mediju grafike (duboki tisak) koji koristi kao indirektno sredstvo djelovanja na podlogu kako bi doživljaj stvaranja bio na sasvim novoj razini od onoga koji se koristi u drugim direktnim medijima. Dugogodišnji je član udruge za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave “Hajdina” gdje održava predavanja o tradiciji okolice Varaždina, bavi se proučavanjem i izradom narodnih nošnji koje su mu i velika inspiracija u umjetničkom stvaralaštvu.